Geranium Orion 'Ooievaarsbek'

Vorige Artikel 9 van 48 Volgende
€ 3,00 (inclusief btw)
Voorraad 14 stuks

De Geranium 'Orion' ofwel Ooievaarsbek bloeit met grote lilablauwe bloemen in de periode van mei tot september. De Geranium 'Orion' bereikt een uiteindelijke lengte van tussen de 50 en 70 cm hoog. Een zonnige of lichtbeschaduwde standplaats is gewenst. De Geranium 'Orion' kan bijvoorbeeld toegepast worden als bodembedekker of in de voorrand van een border. Qua kleur van de bloem en bloeiperiode is de Geranium 'Orion' een goed alternatief voor de duurdere Geranium 'Rozanne'.

 

Een uitstekende plant als bodembedekker op lastige droge plaatsen. De bloemen, vastgehouden op hoge stelen boven het gebladerte, het is ook een uitstekende bodembedekker voor lichte schaduw waar het zal tapijt met een ondoordringbare, zich steeds verspreidende mat van lichtgroene bladeren, Oorsprong bevindt zich vanuit Zuid-Europa.

 

Plant voor een mooi resultaat in de border 5 tot 7 stuks per vierkante meter. Verder kan Geranium 'Dreamland' ook goed worden toegepast in potten. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. De grond kan het best waterdoorlatend en licht vochtig zijn en humus- en voedselrijk. Als de grond langdurig droog is gaat dit ten koste van het blad. Doorbloei wordt gestimuleerd door uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Specificatie Omschrijving
Geschikt voor Borderbeplanting, Buiten, In plantenbakken, Solitair
Bladkleur Groen
Blad in de winter Bladverliezend
Winterhard Ja
Bloeiperiode Zomerbloeier, Najaarsbloeier
Wintergroen Nee
Standplaats Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte vanaf 50 tot 70 cm
Bloemkleur Blauw, Lila
Bloemen Ja
Snoeimaand Voorjaar
Waterbehoefte Matig
Vruchtdragend Nee
Groeisnelheid Gemiddeld
Geurend Nee
Stekels Nee
Aantal per m² 7 stuks
Onderhoudsvriendelijk Ja
Potmaat 9x9 cm
Hoogte 13 tot 15 cm
© 2021 - 2022 verbeektuinplanten.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel