Trachycarpus fortunei

Artikel 1 van 5 Volgende
€ 75,00 (inclusief btw)

Trachycarpus fortunei, of Chinese Hennep palm. De meest verkochte winterharde palmboom in Nederland! 

De Trachycarpus  fortunei is een palmboom die oorspronkelijk uit Oost-Azië (China, Japan) komt. U vindt hem zelfs tot hoog in het Himalaya gebergte. De Trachycarpus fortunei palmboom leeft onder droge dicht bebosde plekken. In Europa is de Trachycarpus fortunei palmboom al redelijk ingeburgerd geraakt aan de Franse en Italiaanse Riviera.

Trachycarpus fortunei henneppalmen zijn duurzame waaierpalmen. Er is geen palm taaier dan de Trachycarpus fortunei palmboom. Het zijn tevens langzaamgroeiende palmen.

De Trachycarpus fortunei tolereert veel verschillende condities. Ze hebben geen warm klimaat nodig om te groeien, ze groeien juist in koel en vochtig weer. Veel vocht en licht (zon, half schaduw) zullen hun vruchten afwerpen.

De Trachycarpus fortunei kan in de winter temperaturen verdragen tot -15°C. De planten hebben van nature al een goede bescherming voor de vrieskou door de vezelachtige, behaarde stam met de stekelloze bladstelen.

In de winter tijdelijk de bladeren van de Trachycarpus fortunei inpakken met bijvoorbeeld lichtslang, jute en/of vliesdoek (hooguit 2-3 weken, daarna laten luchten) bij langdurige vorst  onder de -8°C/-10°C. Eventueel het groeipunt van de Trachycarpus fortunei beschermen tegen vocht en sneeuw gedurende de winter.

De planten doen het ook goed in kuipen en potten maar op een goede standplaats in de volle grond zullen ze vlugger groeien. In een kuip groeien ze niet alleen trager, maar de bladeren die ze vormen zijn ook een stukje kleiner en de bladkruin op zich is meer gedrongen. Plant je ze toch in een kuip zorg er dan voor dat deze voldoende groot is zodat je ruim water (en voeding) kan geven en hoe groter en zwaarder de pot hoe minder kans dat de palm kan omwaaien.

Specificatie Omschrijving
Geschikt voor Borderbeplanting, Buiten, In plantenbakken, Solitair
Bladkleur Groen
Blad in de winter Bladhoudend
Winterhard Ja
Bloeiperiode Najaarsbloeier
Wintergroen Ja
Standplaats Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte 600 cm
Bloemkleur Wit
Bloemen Ja
Snoeimaand Wanneer benodigd
Waterbehoefte Matig
Vruchtdragend Ja
Groeisnelheid Gemiddeld, langzaam
Geurend Nee
Stekels Nee
Onderhoudsvriendelijk Ja
Potmaat Divers
Hoogtemaat 160 tot 170 cm
Grondsoort Klei, Lichte klei, Veen, Zand
Hoogte stam Diverse hoogtes
© 2021 - 2022 verbeektuinplanten.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel