Polygala

Vorige Artikel 5 van 48 Volgende
€ 22,50 (inclusief btw)

De Polygala myrtifolia komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en wordt ook wel de Vleugeltjesbloem genoemd. Deze bijnaam heeft de Polygala te danken aan zijn paarse bloemetjes die over de hele plant verspreid zitten. De plant bloeit van april tot oktober. ’s Nachts sluiten de bloemen zich en in de ochtend zon schieten deze weer open.

Verzorging: De Polygala heeft een lichte, zonnige standplaats nodig in een goed gedraineerde pot. Bij de vorming van zijn bloemen heeft deze plant wat extra water nodig. Eens per twee weken vloeibare terrasplantenvoeding geven. Na de bloei ver terugsnoeien. Door terug te snoeien ontstaat een bossige groei. Dood of beschadigd hout na de winter verwijderen. Zodra de temperaturen boven de 10°C is kan de Polygala weer buiten worden gezet. Zet deze plant niet direct in de felle zon, zo voorkomt u verbrandig. Bij de eerste nachtvorst dient de plant weer binnen gezet te worden in een lichte ruimte.

Winter: De Polygala myrtifolia is een groenblijvende plant die niet winterhard is en moet overwinteren bij 6 tot 15°C op een lichte plek. Omdat de Polygala zijn blad behoud heeft hij dus wel licht nodig om te overleven. Het is aan te raden om de plant, wanneer deze in een schuur staat alsnog in te pakken met vorst beschermingsproducten.

Specificatie Omschrijving
Geschikt voor Borderbeplanting, Buiten, In plantenbakken, Solitair
Bladkleur Groen
Blad in de winter Bladhoudend
Winterhard Ja
Bloeiperiode Zomerbloeier
Wintergroen Nee
Standplaats Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte 100 cm
Bloemkleur Paars
Bloemen Ja
Snoeimaand Voorjaar
Waterbehoefte Matig
Vruchtdragend Nee
Groeisnelheid Gemiddeld
Geurend Nee
Stekels Nee
Aantal per m² 1 tot 2 stuks
Onderhoudsvriendelijk Ja
Potmaat C2
Hoogte 100 cm
© 2021 - 2022 verbeektuinplanten.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel